Народните представители се събират за първи път след месец почивка

Започва новият парламентарен сезон. Депутатите се събират за първи път след лятната си ваканция, която тази година продължи един месец. Президентските избори и Турция са водещите теми от заседателната зала и кулоарите.

Оттам избюхнаха и очакваните спорове дали границите ни са достатъчно добре защитени и дали не са. С какво право правителството променя позицията на България по отношение на Анкара без това да е съгласувано в цялата държава, както и дали тя не злоупотребява за вътрешно-политически цели, използвайки тази тежка външно-политическа обстановка.

По темата

В законодателството основните приоритети ще бъдат антикорупционният и антитерористичният закон, Законът за МВР и държавният бюджет.

"Намираме се на прага на съдбоносен политически сезон. Но егоизмът на някои политически сили стига до цинизъм", заяви председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"ГЕРБ е статуквото, БСП е алтернативата. Да създадем общ фронт срещу фалшификации на изборите", призова председателят на БСП Корнелия Нинова.

"Предсрочни парламентарни избори след президентските", коментира председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Избори в България има всяка година и те се използват за 2 неща - отлагане на важни реформи и прахосване на публични средства", категоричен бе съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев.