Люси Ангелова премина успешно лечение в Германия и отново влиза в клас

Щастлива развръзка. Учителка от Асеновград се излекува от левкемия благодарение на учениците си. 48-годишната Люси Ангелова премина успешно лечение в Германия и се връща в клас.

„Най-простичката ми мечта е да видя сина ми пораснал. Това искам. Имах късмета да отгледам страхотна дъщеря. Искам да видя и него голям”, казва учителката по английски език Людмила Ангелова.

„Искаме отново да върнем усмивката на нашата любима госпожа Людмила Ангелова”, споделят учениците й.

По темата

Мечтата на Люси се сбъдна. Тя не само ще може да отгледа и двете си деца, но и от следващата седмица ще се върне при учениците в Гимназията по металургия. Година и половина след коварното заболяване, Люси обратно направи първите си крачки към училището.

„Когато отново се връщам в училище, си мисля колко човечни са моите деца. Какви огромни сърца имат. Какъв шанс ми дадоха за живот”, казва учителката по английски език Людмила Ангелова.

Сега предстои най-вълнуващият й момент - отново да влезе в класната стая и да види децата.

Именно каузата на нейните ученици трогна цяла България. Те успяха да съберат 340 000 лева за животоспасяващата й операция в Германия. Костно-мозъчната трансплантация премина успешно и след 4-месечно лечение Люси се върна обратно в България, напълно излекувана от левкемвията.

„Явно съм родена под щастлива звезда. Показателите в момента са много стабилни и всички изследвания след трансплантацията показват, че състоянието ми е стабилно”, разказва още учителката Людмила Ангелова.

„Благодарим на абсолютно всеки, който ни е помогнал и всеки, който е дал и дори  левчето си, за да помогне на госпожа Люси”, казва Иван Златанов – ученик 10 клас.

„Много сме щастливи, че нашата кауза успя. И че успяхме да спасим един човешки живот”, казва Венета Рангова – ученичка 10 клас.

„Благодаря много и най-вече на NOVA, която откликна първа”, казва Златка Иванова, зам.-директор на СОУ“ Цар Иван Асен“- Асеновград.

За Люси това ще е най-специалният 15-и септември, защото отново ще прегъне всички деца, които и дадоха шанс да живее.

Репортер: Благой Бекриев