Има ли шанс за победа българският боксьор?

А в Германия - тренировките на Кубрат Пулев продължават. Според боксьори от клуба на Кобрата „Зауерланд”, двубоят в София ще е изключително напрегнат, но нашият състезател е с реални шансове за победа.

Няколко боксьори от клуба на Кубрат „Зауерланд” ще участват в гала вечерта на 3 декември в София. Запознаваме ви с един от тях. Икрам Кават - майка на две деца и... носител на Интерконтиненталната титла по бокс.

Кубрат Пулев наби водещ на NOVA в ефир (ВИДЕО)

„В момента аз съм носител на този пояс и сега в София ще защитавам титлата си”, обяснява Икрам Кават, носител на Интерконтиненталната титла по бокс.

Шампион на Германия в амтьорския бокс, Лион Бур ще направи дебютният си мач на професионалния ринг именно в София а 3 декември.

„Напълно съм готов. Добре съм подготвен, имам добри спаринг партньор  и разбира се треньори. Мисля, че съм готов за победа”, казва Лион Бур, професионален боксьор.

Кубрат Пулев се отказа от европейската си титла

Преди големият мач на Кубрат със Самюел Питър в София, ще има други пет двубоя. Колегите на Кобрата в боксовата зала, които тренират успоредно с него, казват, че той е категоричен фаворит в мача с Питър.

„Не мисля, че Питър ще представлява опасност за него, защото Кубрат винаги знае как да погледне нещата отгоре, търпелив е, винамтелен, стратегически подхожда правилно”, добавя Икрам Кават, носител на Интерконтиненталната титла по бокс.

„Мисля, че Кубрат е в много добра форма. Тренира мн сериозно и е в страхотна кондиция”, казва още казва Лион Бур, професионален боксьор.

Историческият сблъсък между Кубрат Пулев и Самюел Питър на живо по DIEMA SPORT

„Това е изключително важен мач за Кубрат. Той ще се боксира в родния си град, в собствената си държава за първи път, като професионалист. А и залогът е интерконтиненталната титла, която ще затвърди позициите му в световната ранглиста”, казва Кристиан Майер, изп. директор на „Зауерланд тийм”.

Подготовката в залата на клуб „Зауерланд” в Берлин не спира. И всичко очакват боксовата гала вечер в София.

Двубоят между европейския шампион Кубрат Пулев и бившия световен шампион Самюъл Питър, който ще се състои на 3 декември в зала "Арена Армеец" в София, ще се излъчва пряко по DIEMA SPORT, част от пакета на DIEMA EXTRA, както и в онлайн на платформата GONG PLAY