Това е 12-атата титла за Германия в състезанието

Нико Розберг е новият световен шампион във Формула 1. Германецът завърши втори в Абу Даби и това бе напълно достатъчно, за да триумфира с титлата за първи път в своята кариера.

Победата на пистата „Яс Марина” завоюва другият основен претендент за титлата преди началото  - Люис Хамилтън.

Нико стартира втори и по време на цялото състезание се движеше неотлъчно зад съотборника си. Той изпълни по прекрасен начин стратегията си и удържа, както на напрежението така и на финалния натиск от страна на Себастиан Фетел, финиширал трети.

 Ключов момент за Нико в състезанието бе неговото агресивно изпреварване на Макс Верстапен по време на 20-ата обиколка, с което си върна комфортната втора позиция, гарантираща му титлата.

Въпреки че Хамилтън завърши сезона с една победа повече от съотборника си, той не успя да достигне до желаната четвърта титла. Розберг общо 16 пъти се качи на подиума през сезона и именно постоянните му резултати донесоха 12-ата титла за Германия във Формула 1.

Любителите на високите скорости имаха възможност да проследят Гран При на Абу Даби т на живо по DIEMA SPORT2 и в онлайн платформата GONG PLAY.