Той е криминално проявен и осъждан

По темата

Пиян шофьор умишлено помете хора на автобусна спирка в разградското село Лудогорци. Какво е състоянието на пострадалите и успя ли полицията да задържи агресивния водач?

Точно на бъдни вечер цяла фамилия от 7 души чака автобус за турция на спирката в село лудогорци. Изненадващо ги връхлита кола.

„Той, глупавият, дойде два-три пъти. Първо мен ме блъсна. Всички на земята. Всички сме седем човека на земята”, разказва Геновева Банкова.

„Още малко, ако ме беше натиснал до бордюра, и край. Аз да не съм с желязна глава! Щях да остана там на място”, разказва Бейтула Билял.

Шофьорът, направил няколко опита да сгази чакащи на спирката, е 49-годишният Гюрджан. Далечен роднина на пострадалите.

„Как може да кара срещу хората, да ги събаря, да обърне и пак да кара. Аз като видя едно малко коте, спирам, удрям спирачки и аз съм шофьор, спирам да мине, да не го сгазя, а е животно, а ние сме хора”, каза още Бейтула Билял.

Съпругата на шофьора обаче твърди, че мъжът й е бил предизвикан. Пострадалите обаче тврдят, че никога не са имали конфликт с агресивния шофьор и са зарекоха да търсят възмездие в съда.

„Тук не е Сирия, тук е България, тук има закони”, казва Бейтула Билял.

Оказва се, че шофьорът е с богато криминално минало. Той вече е задържан. Води се разследване за причиняване на телесна повреда с лек автомобил по хулигански подбуди.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Любомир Илиев