Преди дни шофьорите дори заплашиха с протести заради условията за престой

Повече от 6 километра остава опашката от тирове на „Капитан Андреево”. Преди дни шофьорите дори заплашиха с протести заради това, че изчакват с денонощия на място, на което няма никакви условия за престой.

По темата

Движението през ГКПП "Капитан Андреево" върви много бавно. Снощи обаче то напълно спира, след като турската митница спира работа за няколко часа. 1700 камиона са пропуснати през граничния пункт през последното денонощие. 

Заради недоволството на шофьорите преди дни омбудсманът Мая Манолова дойде тук и обеща да настоява за по-добри условия за изчакване на паркинга.

"Факт е, че в понеделник опашката беше 18 километра. Сега е 6 км. Аз съм в непрекъсната връзка, и служителите на пункта, и шефовете на митническия пункт и на граничния пункт дадоха всичко от себе си, проблемът на превозвачите да бъде решен максимално добре. Те свършиха своите задължения. Поставени са химически тоалетни, чистят се боклуците", коментира Мая Манолова. 

От Агенция "Митници" съобщиха, че вече са ремонтирани трите кантара, които бяха спрели да работят заради лошите метеорологични условия. 

Репортер: Димитър Иванов