Очаква се до няколко часа собственикът Спас Русев да обяви, че се оттегля

Напрежение и неразбирателство между феновете и ръководството на футболен клуб „Левски”. Очаква се до няколко часа собственикът Спас Русев да обяви, че се оттегля от клуба.

„Феновете искат само едно нещо – клубът да отговаря на името, на историята и традициите си и да бъде там, където му е мястото”, каза в предаването „Здравей, България” Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на "Левски".

По думите му в последните осем години клубът се случват изключително неприятни неща – лицензът беше заплашен, клубът се управлява чрез заеми. „Остават доста съмнения за икономически и политически влияния в „Левски”. Публиката е разделена”, заяви той.

Според него е много притеснително, че от известно време акциите на „Левски” се подаряват. Преди седмица се разбра, че собственикът Спас Русев е подарил 20% от акциите на Даниел Боримиров. „При това положение собствеността на клуба е имагинерно понятие”, каза Хиндлиян.

„Обясненията са много. Според мен и информацията, която имам, Русев не е искал акциите на „Левски”. Те са вървели като подарък към покупката на „Виваком”. Утре той може да се освободи от още един процент и да го подари на когото си иска. Но какво се случва с клуба?”, попита Хиндлиян.

„Надеждите към Спас Русев бяха, че  идва един човек с много пари, но нищо не се случи. Сега Боримиров ще дава ли пари. И кой ще дава пари, ако акциите бъдат прехвърлени на още няколко футболни легенди?”, допълни председателят на фенклуба.

Повече по темата гледайте във видеото.