Случаят бе обширно отразен от медиите на Ботуша

В интервю за руския sportsdaily.ru футболистът Благой Георгиев отново призна, че е драскал с монета по Колизеума в Рим. 

По темата

"Аз бях. Наоколо имаше около 50 души и всички драскаха нещо по стените. Аз също извадих монета и написах името на жена си. И тогава се започна. Появи се полиция. Оказа се, че това е забранено, но за посегателство върху Колизеума бях задържан само аз. Тотално се побърках, а полицаите се смееха на реакциите ми, докато попълваха рапорта. Веднага историята се появи във всички медии. Имаше версии, че това не съм бил аз, че съм бил в същото време на друго място. Няма да кажа кой ги лансира", каза в интервюто Благой Георгиев.

Припомняме, че случката стана през лятото на 2015 г. Георгиев бе забелязан как дълбае с монета от персонала, който контролира вътрешната страна на Колизеума. Веднага на място били извикани карабинери, които го задържали, проверили самоличността му и го пуснали. Монетата, с която се е опитал да повреди историческото наследство, бе конфискувана.

Случаят бе обширно отразен от медиите на Ботуша. За постъпката си той получи парична глоба и съдебен акт.

Първоначално футболистът не даваше коментар относно постъпката си. Неговият пиар твърдеше, че не е бил той, но след това Джизъса си призна пред италианския "Ил Месаджеро" и заяви, че не е знаел, че деянието е забранено.

Междувременно социалните мрежи изригнаха с вицове за Благой Георгиев. Припомнете си какви бяха те във видеото: