Какъв заряд ни дава морето и ще можем ли да си го позволим това лято?

След продължителната и мразовита зима хиляди българи предпочетоха да прекарат трите почивни дни на морето у нас. Въпреки че температурите на въздуха и на водата са далеч под подходящите за плаж, пясъчната ивица на Бургас бе препълнена. Какъв заряд дава морето и ще можем ли да си го позволим това лято?

Този уикенд плажът край Бургас е почти толкова населен, колкото е и през лятото. Много българи избраха почивката край морето, макар и през март. Като това семейство от Пазарджик. 

По темата

"Символ на вдъхновение, идвам и се зареждам.В момента сме гости на Бургас и се чувстваме прекрасно", казва Венелина Бодурова от Пазарджик. 

"Това да се наслаждаваш на безкрайното море и да му се радваш и да забравиш всички задачи, които предстоят за решаване е удоволствие. Едно пълно разпускане и зареждане за решаването им, а те не са малко", казва Георги Бодуров от Пазарджик.

Зареждане с позитивна енергия на брега търсят дори гости от Варна. Все още морската вода е с температура между 5 и 7 градуса, а морският бриз пронизва. Въпреки това усещането за идващата пролет е все по-силно и ободряващо. 

Оказва се че и това лято се очаква един силен туристически сезон по родното черноморие. Интересът към ранните записвания тази година е изключително висок и затова вече трудно могат да се намерят места в хотелите на първа линия.
 
"Всички хотели, които са до крайбрежието вече са продадени и има спиране на продажбите/ и сега започват и хотелите, които са на втора линия да подбират дали да продължат тези ранни записвания или не", обяснява Георги Николчев, председател на Асоциацията "Собственици в туризма". 

И все пак до края на март макар и трудно, има шанс да получите отстъпки в цената до 10 % за лятната си ваканция. Така ще успеете да компенсирате по-високите цени за нощувка, които повечето хотели вече обявиха. 

Репортер: Цеца Алексова