Родители стоят на пост от понеделник

По темата

Опашки за записване на първолаци. Родители стоят на пост от понеделник, въпреки новите правила за прием на най-малките ученици. След промените редът на подаване на документите няма значение при класирането.

В столичното 133-то училище тази сутрин първи подадоха документите си дошлите още в 18:30 часа вчера. Опашките продължават и към този момент.

През февруари общината промени критериите за прием точно с идеята да не се стига до подобна надпревара между родителите. Опасенията на самите родители обаче са, че именно входящият номер, получен при записването, може накрая да се окаже решаващ при класирането, тъй като кандидатите за това училище са в пъти повече от местата.

Водещ критерий за приема е адресната регистрация. Най-много точки ще се дават за родител със съвпадащ постоянен и настоящ адрес в непосредствена близост до училището. На второ място само за настоящ адрес, а на трето – ако родителят живее в същия район.

При приема на най-малките ученици ще има и социални, и допълнителни критерии според нуждите на училището и на децата. Допълнителни точки ще се дават и ако детето има брат или сестра, обучаващи се в същото училище, както и адрес на месторабота на един от двамата родители в административния район на училището.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.