https://www.vbox7.com/play:0ec3dc543c

Делото срещу бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев - на финалната права. Той е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче. Днес се очакват заключителните пледоарии на обвинение и защита, възможно е да чуем и присъда. 

По темата

Евстатиев е в добро психично здраве. Той може да участва в процеса, както и да пребивава в следствения арест. Това е заключението на новата тройно-съдебно психиатрична и психологична експертиза. Днес по делото се появиха съмнения за фалшифициране на експертизите относно девствеността на 16-годишната ученичка.

Делото започна с разпит на двама нови свидетели и с преразпит на съдебния лекар, прегледал Ирена часове след изнасилването. В показанията на доктор Ангел Фингаров има разминавания. Докторът твърди, че подписът в протокола е негов, но не видял какво пишело в заключението.

Родителите на ученичката и адвокатът им поискаха делото да приключи още днес, тъй като всички факти в процеса вече са изяснени.

Според защитата на Евстатиев новата съдебно-психиатрична експертиза, която показва, че той в добро психично здраве, не отразявала истината. Ако Евстатиев бъде признат за виновен, по закон може да получи от 3 до 10 години затвор.

Репортер: Благой Бекриев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.