Това обяви самият той в Бургас

Вицепремиерът Валери Симеонов няма да подава оставка заради скандала с нацисткия поздрав на бившия заместник-министър Павел Тенев. Това обяви самият той в Бургас.

По темата

Оставката на Валери Симеонов беше поискана от някои парламентарни групи заради твърдението, че пред вестник "Сега" той се е пошегувал, че има забавни снимки от лагера "Бухенвалд". 

"Ще се случи нещо, ако моята оставка бъде поискана от моите партньори и от коалиционният ни партньор", подчерта Симеонов.

„ Никога, по никакъв начин не съм произнасял думите, изнесени в заглавие в това издание, че съм правил майтапчийски снимки в „Бухенвалд”. Бил съм в „Бухенвалд”. Не мисля, че може да има човек, който да е бил там и да прави каквито и да е било форми на шега", категоричен беше Симеонов и заплаши да съди изданието. 

От вестник "Сега" категорично отхвърлиха твърденията на Валери Симеонов, че са публикували невярна информация. "Репортерът на "Сега" си е свършил работата съвестно и професионално. Той е провел два разговора със Симеонов. В първия Симеонов иронично-пламенно защитава зам. министъра Павел Тенев и неговата снимка с нацистки поздрав. Във втория, проведен по негова инициатива, Симеонов разказва историята от студентското си пътуване до "Бухенвалд", коментират от изданието. 

В Бургас Симеонов коментира и качествата на Павел Тенев. „Той е достоен млад човек и много добър специалист. Естествено, че една нелепа шега няма място в биографията и в профила на една от социалните мрежи на един заместник-министър. Мисля, че на всички стана ясно, че човекът е почтен и добър професионалист. Когато е бил избиран за поста за зам.-министър, не съм го избирал по профила му в социалната мрежа, а съм го избирал по неговото професионални качества, в които нямам никакво съмнение“, заяви Симеонов.

Той уточни, че Павел Тенев е напуснал предишната си работа, за да приеме поста за зам.-министър. „Съдбата на този млад човек е похабена, но той си има неговата професионална квалификация, неговата ерудиция и мисля, че ще може да се справи. Каквото зависи от мен, ще му помогна “, заяви още Валери Симеонов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.