"Пиесата се търси много въпреки тежката тематика", коментира Стайко Мурджев

В Деня на славянската писменост и култура в "Българска армия" бяха раздадени наградите "Аскеер". Това са единствените у нас отличия за постижения в театъра, давани от актьори на актьори. Тази година рекордьор по номинации беше Народният театър - в цели девет категории.

Отличието за най-добро представление обаче отиде в Младежкия театър – за „Еквус" от Питър Шафър, постановка на Стайко Мурджев.

По темата

„Одобрението на публиката е много ценно. Но това е награда, която е от нашите колеги, които гледат всичко и казват, че това е най-доброто за сезона”, коментира режисьорът Стайко Мурджев.

И се похвали:

„Публика имаме и се надявам да идват повече хора. Парадоксално за нас, но пиесата се търси много, въпреки тежката тематика. А добрата сценография е на Елица Георгиева”, добави режисьорът Стайко Мурджев.

Следващите представления публиката може да види на 31 май в Младежкия театър в София, както и на 7 и 8 юни във Варна по време на Фестивала „Варненско лято”. Освен това „Еквус”, ще закрие сезона в Младежкия театър на 29 юни. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.