Футболисти и фенове на шествие

„Ботев” Пловдив триумфира с Купата на България.  Хиляди фенове са по улиците на града, за да поздравят любимия си отбор за голямата победа.

По темата

След 36 години чакане „Ботев” Пловдив отново спечели трофей - Купата на България. „Жълто- черните” взеха реванш от шампиона на страната „Лудогорец”, който три години по-рано ги победи в спора за същото отличие.

Полетът на „канарчетата” от Пловдив през този сезон обаче не беше толкова лек. Преди триумфа в турнира за Купата на България те трябваше да преодолеят много препятствия извън терена.

В началото на сезона клубът остана без треньор, без финансиране и без яснота за своето бъдеще. Акциите бяха прехвърлени в ръцете на привържениците. Това доведе до драстично намаляване на бюджета, а най-добрият футболист на отбора, бразилецът Жоао Пауло, беше продаден на „Лудогорец”.

Въпреки многобройните проблеми „Ботев” намери начин да оцелее, а наставникът на отбора - Николай Киров, направи на пръв поглед немислимото и изведе тима до трофей.

След победата дойде още една новина – клубът ще има нов собственик. По информация на NOVA, това ще е Георги Самуилов, който само преди няколко месеца напусна ръководството на отбора.

Репортер: Благой Бекриев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.