Двете футболни звезди бяха посрещнати от президента Радев

Броени минути остават до футболното събитие на годината - благотворителният мач на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Сутринта двамата бяха посрещнати от президента Румен Радев.
 
Държавният глава им връчи почетен знак за изключителен принос в световния спорт и помощ за развитието на младите. В благотворителния мач на Бербатов и Фиго ще се включат много звезди на световния футбол. 
 
"Искрено се надявам в бъдеще институциите да помагат на талантливите деца. Всички знаем, че след нас идват те", заяви Бербатов. 
 
"Бих искал да изразя своята благодарност за топлото гостоприемство. За мен е чест да бъда във вашата страна и да получа тази награда, не очаквах да получа награда от президента", каза Фиго.
 
"Бербатов не е просто успял спортист, той е човек с голямо сърце и помага на децата в спорта, науката, културата. Впечатли ме слоган от неговата фондация - няма успех без протегната ръка", каза Радев.

В отборите на Бербатов и Фиго благотворително ще играят световни футболни звезди. Сред тях са Патрис Евра, Неманя Видич, Пол Скоулс и Гари Невил.

Заради мача в България се прибраха и Христо Стоичков, Красимир Балъков, Стилян Петров и Мартин Петров. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.