Мина изслушването на американския министър на правосъдието

По темата

Американският министър на правосъдието и главен прокурор в САЩ Джеф Сешънс отрече да е имал нерегламентирани срещи с руски официални представители

По време на изслушването си в Сената снощи той нарече "ужасна и отвратителна лъжа" твърденията, че е участвал в заговор.

Разпитът на Джеф Сешънс в Сената е част от разследването за евентуална намеса на Кремъл в президентските избори и дали руснаците са имали нерегламентирани връзки със сътрудници на доналд тръмп.

Джеф Сешънс категорично отхвърли да е бил част от опит на руснаците да повлияят изхода от президентските избори."Никога не съм се срещал или разговарял с никакви руснаци или други чужденци, за да обсъждам каквато и да е намеса в кампаниите", подчерта той. 

Сешънс не отговори на някои от въпросите на сенаторите - като това дали той е препоръчал уволнението на шефа на ФБР, който каза, че смята, че е уволнен заради разслдването на руската намеса.

"Няма да ви кажа каво съм говорил с президента в лични разговори", заяви той. Само преди няколко месеца той похвали вече бившия шеф на ФБР.

Разследващите знаят, че Джеф Сешънс се се срещал с руския посланик Сергей Кисляк през юли и септември. По това време той е съветник на Тръмп, но и член на Комитета по въоръжените сили на Сената - влиятелна комисия, която упражнява надзор над военното министерство.

От Кремъл не коментираха поредния ход на разследването. Русия още преди месеци нарече обвиненията в намеса безпочвени и вчера единствено изрази възмущение, че САЩ не са ги поздравили за новия им национален празник - 12-ти юни.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.