Жертвите вече са 30

Британски художник успя да влезе в изпепелената от пожар сграда в Лондон и снима как изглежда тя сега. 

Същевременно от полицията съобщ

По темата

иха, че смъртоносният пожар не е подпален умишлено. 

Властите вече откриха телата на 30 жертви. Изчезналите са общо 76, като опасенията са, че много от тях също са загинали в пламъците. Досега са разпознати едва шестима от загиналите и полицията смята, че самоличността на някои от жертвите може никога да не стане известна.

В болница са 79 души, 18 от които са в тежко състояние.

СНИМКИ ОТ ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

ПЛАМНАЛАТА СГРАДА В ЛОНДОН - 24 ЧАСА СЛЕД НАЧАЛОТО НА ПОЖАРА - ГАЛЕРИЯ

Британската кралица Елизабет Втора и принц Уилям пристигнаха в района в Западен Лондон, където местни граждански сдружения са събрали хранителни продукти за пострадалите. 

СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Премиерът Тереза Мей беше критикувана, че се е срещнала само с пожарникарите, Кралицата обаче отиде при някои от пострадалите обитатели на блока. Елизабет Втора изрази съболезнованията си на семействата на жертвите.

Тези от тях, които търсят свои близки в неизвестност, са покрили района около блока със снимки в търсене на сведения. Сред издирваните има няколко деца, включително 12-годишно момиче и 5-годишно момче. Италианска семейна двойка архитекти също е в неизвестност, предаде БТА. 

В отговор на спекулации, че броят на жертвите може да надхвърли 100 души Стюарт Кънди от лондонската полиция заяви: "Наистина се надявам това да не стане."

Една от жертвите на пожара е 24-годишният сирийски бежанец Мохамед Алджахали, съобщи дружество за подкрепа на Сирия, цитирано от Франс прес.

Алджахали е пристигнал във Великобритания с брат си през 2014 г. Следвал е инженерство в университета на Западен Лондон, уточни Кампанията за солидарност със Сирия. По-големият му брат Омар също е живеел в опожарения блок. Той е сред оцелелите и в момента е в болница.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.