Вицепремиерът се закани на заведенията по морските курорти

Валери Симеонов се закани на алкохолните турове. Вицепремиерът предупреди големите дискотеки в „Слънчев бряг”, а и по цялото Черноморие, че трябва да спрат шума.

„Какао”, „Бедрум” и т.н. - тихички през нощта. Иначе...”, написа Симеонов в социалните мрежи. И добави видео с репликата от филма „Вчера”: „Сега ще видите кон боб яде ли”.

По темата

„Слънчев бряг” от години привлича туристи от цяла Европа заради шумните купони, поливани с голямо количество евтин алкохол. Възможността да се включиш в баркрол се предлага на всяка крачка. А евтините алкохолни обиколки привличат не само чужденците.

Според работещи в курорта евентуалната забрана на алкохолните турове ще отблъсне чуждите туристи. Те пък казват, че ще продължават да идват в „Слънчев бряг” дори и при по-високи цени на алкохола.

„Невъзможно е да бъде спрян този целият процес. Тук повече трябва да се подходи от гледна точка на това какви са интересите на обществото”, заяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

По думите му тътенът от дискотеките в „Слънчев бряг” тормози дори жителите и гостите на Несебър. А до момента никой не може да спре шумните заведения. Според Румен Драганов това е и причината призивът на Валери Симеонов да срещне разбиране в обществото и сред много хора, които се чувстват тероризирани от шума. 

„Представете си фойерверки в 02:00 часа през нощта, в 03:00 часа през нощта. Те вдигат всички тези птици, които започват да пищят. Ако в София има гларуси, това е поради фойерверките по морето”, коментира Драганов.

Той припомни и резултатите от акцията на НАП миналата година в черноморските курорти. В Созопол например приходите са се увеличили 202%, а в „Слънчев бряг” – 38%. 

Едното решение на проблема според него е да се направи диференциация, както например в САЩ имат Лас Вегас.

„Казваме, например, ето „Слънчев бряг” го превръщаме в едно шумно място и казваме, че които искат да почиват, да ходят в Родопите. Но това е въпрос на решение. Какво получава държавата от това – дали държавата получава някакви приходи от това, или те отиват в гангстерски групировки”, коментира Драганов. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес