Само за два дни той беше уволнен, а след това и възстановен на поста

Мирослав Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК. "Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента", съобщи той в специално изявление.

По темата

"В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС. Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България", коментира Боршош.

ПАРЛАМЕНТЪТ СЪЗДАДЕ ВРЕМЕННА КОМИСИЯ ЗА НДК 

Той отправя и няколко благодарности.  "Благодаря още веднъж на Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ИЗПОЛЗВА СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, ЗА ДА КОМЕНТИРА СЛУЧАЯ С БОРШОШ

Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно", заявява Боршош. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.