Пострадали са трима души

Катастрофа между два автобуса на пътя Бургас - Созопол. Има пострадали, стигна се до огромни задръствания. Инцидентът е станал в района на спирка "Моряк", непосредствено преди отбивката за село Атия, са пострадали трима души. Само от София, днес излязоха над 60 000 автомобила. Посока - Черноморието.

Двата автобуса се движели един след друг. Първият, в който пътували 14 българи, спрял рязко. Движещият се отзад рейс с чешки туристи не успял да спре и се врязал в първата машина. 

По темата

„Не можах да спра в това време. Казаха, че имало кола пред него, аварирала или не знам какво точно”, обясни Веселин, шофьор на единия автобус.

Освен шофьорът на втория автобус, са пострадали още двама души - представител на туроператорската фирма и 21-годишна жена от Чехия.

„Словакът е с контузия на гръдния кош, счупени няколко ребра, взима се под наблюдение. А чехкинята я изпращаме за вкъщи под домашно наблюдение”, обясни д-р Димче Миладиноски от Спешния център в Бургас.

Пострадалият шофьор познава добре пътя. Затова няма обяснение за катастрофата.

Заради инцидента движението за Созопол и Приморско остана блокирано за часове. По обходните маршрути се образуваха огромни задръствания.

„Да призовем всички които ще посетят Южното Черноморие, да бъдат изключително бдителни, докато са зад волана, да съобразяват поведението си с пътната маркировка, да шофират със съобразена скорост и естествено в трезво състояние”, коментира Цветелина Рандева, говорител на областната дирекция на МВР-Бургас.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Кадри: Флагман