Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг, уточни той

„На този етап въпросът със защитена зона „ Комплекс Калиакра” ще бъде решен с компенсации или с възмездяване с земи, тъй като става въпрос за неголеми територии”, съобщи пред NOVA вицепремиерът Валери Симеонов.

СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ ЗА ЗЕМИТЕ В ДОБРУДЖА: Реалните преговори започват във вторник

По темата

Става въпрос за тясна ивица покрай самия бряг. В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора", уточни вицепремиерът.

"За тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност. Има и участък от акваторията, в който е забранено "тралянето", подчерта Симеонов. „Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешен. Хората, които имат лодки, могат да продължават да излизат на риболов”, обясни той. 

Борисов спря заповедта, която изкара на протест жители на 3 общини

"Не мога да упрекна министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 000 евро на държавата. Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", подчерта Валери Симеонов. 

Той коментира и задържането за трафик на хора на доскорошния председател на структура на НФСБ Анелия Велева.

Протестиращи блокираха пътя за Калиакра

„Тя си има авторитет в Костинброд. Естествено е, че я познавам. Аз лично бях изненадан от това. Не се наемам да коментирам истина или не е истина. Не съм правил контакт с нея. Не ми е проблемът тя, за да търся среща с нея. Тя беше достатъчно лоялна и си подаде оставката. Въпросът е приключен, не виждам защо трябва да правим индийски сериал от това”, заяви той. 

Кои са 7-те най-красиви плажа по българското Черноморие? (ВИДЕО)

Репортер: Нивелина Няголова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.