Той беше заловен на Летище София

Дрога за над 1 милион лева се опита да пренесе българин с полет от София до Мадрид. Мъжът е пренасял хероин, което се смята за истинска екзотика при трафика на дрога по въздух. 

КОНТРАБАНДА: Пренасят кралски кобри в… кутийки от чипс (ВИДЕО)

15 хиляди пътници средно на ден преминават през двата терминала на Летище София. В събота един от тях е решил да пренесе наркотици на редовен полет от София за Мадрид. 

Заловиха гълъб-наркотрафикант в Кувейт (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българинът, чието име остава неизвестно, е пътувал сам. Чекирал куфара си и след като го оставил да пътува в багажното отделение на самолета, се отправил към салона на чакащите.

След като откриват багажа граничните полицаи намират и собственика му. Хероинът е бил скрит в специален тайник, който се намира на дъното на куфара.

Килограмите били разделени в пакети - всеки по няколко стотин грама. Предполага се, че хероинът е внесен у нас от Турция през сухопътната ни граница. Рядкост е обаче да се прави опит такава стока да се пренася по въздух. Запознати твърдят, че за трафикати обикновено се ползват хора с дългове. 

Задържаният хероин се оценява на 500 000 лв. При продажба на дребно крайната печалба надминава 1,2 млн. лв. Срещу неуспелия трафикант, който е задържан, се води досъдебно производство. Ако бъде признат за виновен, той може да излежи присъда от 5 до 15 години. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.