Гришо постигна един от най-сериозните успехи в кариерата си

Григор Димитров постигна един от най-сериозните успехи в кариерата си, след като победи Джон Иснър със 7-6(4), 7-6(10) и се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Синсинати.

Това е първият Мастърс-финал в кариерата на Григор.

Двубоят бе много равностоен, като в крайна сметка не се стигна до нито един пробив и всичко се реши в два тайбрека, в които Димитров демонстрира класа и характер, за да се наложи над американския гигант.

В първата част Иснър имаше две възможности за пробив, но Гришо ги отрази, а след това се наложи на 4 точки в тайбрека.

Във втория сет българският тенисист имаше един мачбол при 5-4 и сервис на Иснър, но американецът го отрази с мощен сервис.

Последва маратонски и изключително интересен тайбрек, в който Димитров на два пъти дръпваше с мини пробиви, но Иснър се връщаше в играта.

Американецът отрази още два мачбола, преди в крайна сметка Гришо да се наложи с 12-10 и да затвори мача след малко над 2 часа игра.

По този начин той стигна до първия си финал в турнири от Мастърс сериите, където утре ще срещне Ник Кирьос или Давид Ферер. 

"Ще бъда кратък, защото умората е голяма след този тежък мач. Играх добре, но знам, че мога още по-добре. Джон заслужаваше победата точно колкото и аз, но в нашият спорт е така, трябва да има загубил. Благодаря на публиката за коректността и на всички, които ме подкрепяха, видях много БЪЛГАРСКИ знамена, а те за мен са много важни. Надявам се утре да имаме взаимно поводи за гордост!", написа Гришо във Facebook след победата.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментар.  ​

НАЙ-СЕТНЕ: Дел Потро на колене пред Григор (ВИДЕО)