Той остава непобеден на ринга

40-годишният Флойд Мейуедър записа категорична победа над ММА боеца Конър Макрегър в битка по правилата на бокса, която се проведе в Лас Вегас.

Мейуедър остава непобеден на ринга, след като спечели сблъсъка с ирландеца с технически нокаут в десетия рунд. 

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

По темата

В първите три части Макрегър не отстъпваше с нищо на непобедения досега 40-годишен американец, който явно разузнаваше съперника си, след което заигра по-агресивно и диктуваше събитията на ринга.

В деветия рунд надмощието на американския боксьор бе огромно, но Макрегър не допусна да бъде нокаутиран. Това обаче се случи в следващите три минути, в които Мейуедър засипа ирландеца с канонада от точни удари и съдията логично прекрати срещата.

Мейуедър се върна в спорта след двегодишно отсъствие и още преди днешния бой декларира, че това ще бъде последната битка в кариерата му. След срещата американецът потвърди, че решението му е окончателно.

Флойд Мейуедър похвали опонента си Конър Макгрегър след победата. Американецът призна, че е очаквал по-слаба съпротива от ирландеца, който за първи път се качи на професионалния ринг и игра по правилата на бокса.

"Конър бе труден и конкурентен съперник. Той е по-добър, отколкото си мислех. Не съм бил достатъчно уверен в началото. Това бе моят план, моята стартова тактика. След седмия рунд противникът започна да пропуска много силни удари. Гарантирах на всички, че ще спечеля боя предсрочно и това се случи. Това бе последният ми мач, дами и господа. Избрах подходящ партньор за последния ми танц", каза Мейуедър след срещата в Лас Вегас.

Американецът се отказва от професионалния бокс с перфектен рекорд - 50 победи и нито една загуба, като във витрината му липсва единствено олимпийското злато. На Игрите в Атланта през 1996 година той бе победен от българина Серафим Тодоров на полуфинал, а това се оказа последно поражение в бляскавата му кариера.

Още спортни новини четете на gong.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.