Рекорд постави и китайка с мигла, дълга над 12 см

Рускиня с най-дългите крака и китайка с най-дългата мигла в света фигурират в новото издание на Книгата на рекордите на Гинес, съобщава БТА.

Сред новите попълнения в прочутата книга се откроява рускинята Екатерина Лисина. Тя е вписана в изданието с два рекорда - като жената с най-дългите крака (132 см) и като най-високият модел в света (205 см).

СНИМКИ НА НOВИТЕ РЕКОРДЬОРИ ВИЖТЕ ТУК

"Чувствам се прекрасно, че фигурирам в Книгата на Гинес не с едно, а с две постижения. Съжалявам само, че не кандидатствах по-рано", споделя 29-годишната Лисина.

Бившата баскетболистка казва още, че у дома винаги се е чувствала удобно с ръста си, заобиколена от високи баща, майка и брат. В училище обаче Екатерина била обект на тормоз и подигравки.

Рускиня претендира, че има най-дългите крака в света (ВИДЕО+СНИМКИ)

Сред рекордьорите, включени в новото издание на Книгата на Гинес, е и 85-годишният американец Джим Арингтън. Той е най-възрастният професионален бодибилдър в света.

Джим се занимава с бодибилдинг от 15-годишен, участвал е в 62 състезания, печелил е 16 от тях и, въпреки възрастта си, не смята да захвърля тежестите.

Китайката Ю Цзянся от Чанджоу пък държи рекорда за притежател на най-дългата мигла в света. На левия си клепач жената има мигла с внушителната дължина от 12,4 см.

Животните също намират място в Книгата на Гинес. Сред новите космати рекордьори са котараците Сигнус и Арктурус Алдебаран.

Сигнус е домашната котка с най-дълга опашка - 44,66 см, а Арктурус Алдебаран е най-високият домашен котарак - 48,4 см.

Книгата на рекордите на Гинес е издадена за първи път през 1955 г. Оттогава до днес са продадени над 138 милиона копия в повече от 100 страни. Изданието е превеждано на над 20 езика.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.