Ще поевтинеят ли обаче парното и топлата вода?

Окончателно - природният газ поевтинява със 7.29%, реши КЕВР на зарито заседание. Новата цена влиза в сила от 1 октомври, а сметката показва, че това са 27 лв. по-малко за 1000 куб. м.

Колко ще платим за отопление с различните видове горива?

Въпреки понижението, парното и топлата вода няма да поевтиняват поне до началото до 2018 г. При битовите потребители на синьо гориво цената ще падне с 5%.

Природният газ поскъпва от 1 октомври

Председателят на КЕВР Иван Иванов обясни, че е трудно да се направи прогноза за цената на природния газ за първото тримесечие на 2018 г.

„Цената на суровия петрол се повиши през последните 20 дни и в момента е в порядъка на 57 долара за барел. Това е значително повече от цената от около 50 долара, каквато беше преди няколко месеца. Това е свързано с природните катаклизми, които доведоха до проблеми в Мексиканския залив. Има напрежение и около проведения референдум в северната част на Ирак и заплахата, че ще се спре износа на иракски газ и петрол. Не мога да се ангажирам с категорична прогноза, но се надявам че ще има балансирано движение на цените,а не сериозно повишение. За момента няма основание българските потребители на топлинна енергия да се плашат, че ще трябва да плащат повече“, каза Иванов, цитиран от Агенция „Фокус”.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.