Спортистите не разполагат дори със съблекални

Студ и мизерни условия в Зимния дворец в София. Залите, в които тренират шампионите ни по фигурно пързаляне, шортрек и хокей са меко казано в окаяно състояние.

Спрените обществени поръчки – за над 1,5 млрд. лева (ОБЗОР)

В двореца няма съблекални, нито зали за загрявка и балет. Има обаче сериозен теч на покрива.

Кой допуска български шампиони да тренират в такива условия и защо много малко хора се осмеляват да говорят за проблема? По темата работи екип на Здравей, България”. Репортажа гледайте във видеоматериалите.

Междувременно стана ясно, че ремонтът на Зимния дворец ще започне още в понеделник.

На 25 септември за изпълнител на обществената поръчка е избран консорциум "Зимен дворец 2017" ДЗЗД, а на 9 октомври е изтекъл срокът за обжалването. Изпълнителят вече е поканен за сключване на договор.

Графикът на ремонта е съгласуван с Българската федерация по кънки, а състезателите от националните отбори по фигурно пързаляне и шорттрек ще получат възможност да провеждат подготовка там. 

Ремонтът включва въвеждане на енергоефективни мерки и строително-монтажни дейности по основната и тренировъчна зала на двореца. Предвижда се топлоизолация и ремонт на покрива, подмяна на дограмата, топлоизолация на външните стени и подмяна на осветлението. Системата за климатизация също ще бъде модернизирана, като се изгради нова с възможност за бързо и ефективно затопляне и охлаждане на залата. Ще бъдат обновени и съблекалните, фоайето и коридорите към основната и малката зала.

Стойността на реконструкцията е 4 млн. лв без ДДС, от които 3 млн. лв. по договор с гарантиран резултат (ЕСКО ДОГОВОР) за енергийна ефективност и 1 млн. лв. 10-годишен кредит за строително-монтажни дейности.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.