Оставал в политиката, щял да се завърне и към журналистиката

Парламентът освободи Антон Тодоров като депутат на ГЕРБ. 153 народни представители гласуваха "за" оставката му. 14 бяха "против", а 11 се въздържаха. Самият Тодоров не взе участие в дебатите в пленарната зала. В кулоарите на НС зави, че ще продължи да се занимава с политика. 

Журналисти на протест в защита на свободата на словото (ВИДЕО)

"Премиерът беше категорично против да подавам оставка. Двамата решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място, защото се превърна в знаме, което беше възседнато от кръгове, които успешно го превърнаха в пропагандистки мотив на базата, на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години”, заяви Тодоров.

Кънев: Байганьовщината е важен елемент на българската политика

„Можете да сте сигурни, че никога не лъжа и се справям с хора, които сметна за мои врагове по подобаващ начин. Не е добре да сте враг на Антон Тодоров, но е добре да сте негов приятел“, заяви още той.

Тодоров щял да се завърне и към журналистиката, имал и предложения за предавания. А актьор ще седне на неговото място. Eвгени Будинов е следващият в листата на ГЕРБ в 25-и район в София. Будинов беше един от актьорите, които се спречкаха с Волен Сидеров при атака му срещу НАТФИЗ. Сега, заедно ще бъдат в управляващата парламентарна коалиция.

От опозицията обясниха, че днес не обсъждат само Антон Тодоров, а явлението, което той представлява в управлението.

"Той демонстрира самочувствие, защото такава е хранителната среда на ГЕРБ. Те защитават хората, които най-силно лаят”, заяви червеният депутат Драгомир Стойнев.

Социалистите отбелязаха още, че Антон Тодоров е „символ на опостването” в политиката и възраждането на езика на омразата. 

"Същото демонстрира и Валери Симеонов. Затова сега има протест пред Министерския съвет", допълни Стойнев. 

БСП готви закон срещу шуробаджанащината във властта

„Само за седмица Антон Тодоров се превърна от изключителна личност с перфектна аналитичност както го определи Цветан Цветанов до нежелан колега, който тежи на ГЕРБ. Антон Тодоров е символ на опростачването в политиката. Той е и символ на езика на омразата и безогледна употреба на миналото с цел противопоставяне на обществото“, заяви от своя страна Драгомир Стойнев от БСП.

Томислав Дончев: Случаят с Антон Тодоров няма да свърши с оставката му

От ВОЛЯ заявиха, че ще гласуват срещу оставката на депутата от ГЕРБ.

"Антон Тодоров не е по-лош от Делян Добрев или Валери Симеонов", заяви Веселин Марешки.

Той допълни, че с изгонването на Тодоров проблемът се замита, а най-високите етажи на властта се оказват чисти и святи. 

Менда Стоянова: Антон Тодоров носи лична отговорност за думите си

Единственият депутат от ГЕРБ, който взе участие в дебатите, беше Тома Биков.

"Закрихте свободата на словото, но никога в българската среда депутат не е подавал оставка заради интервю", обърна се той към опозицията. 

"Всеки от нас може да има естетически проблеми с изказвания, но ние не приемаме, че Валери Симеонов и Антон Тодоров са заплашвали журналист. Ще кажа на протестиращите журналисти, че основна брънка в ограничаването на свободата на словото са собствениците на медии“, каза още Биков.

Виктор Николаев: Видяхме лавина от подкрепа за журналистиката

В реакцията на левицата от последните седмици видя желание на опозицията да свали правителството. ДПС също взеха участие в дискусията и потвърдиха, че ще гласуват за освобождаването на Антон Тодоров от парламента. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.