Има истинска политическа баталия, смята вицепремиерът

Парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди оставката на Антон Тодоров.

„Според мен случаят с Тодоров няма да се затвори с неговата оставка", заяви за "Здравей, България" вицепремиерът Томислав Дончев. 

Той призна, че думите на подалия оставка депутат от ГЕРБ към водещия Виктор Николаев могат да бъдат тълкувани по различни начини. И изтъкна, че те са "симптом за едно дълго трупано напрежение". 

Относно обтегнатата политическа обстановка в последните седмици, Дончев коментира: "Има истинска политическа баталия. Очевидно тече престрелка. Всички казаха остри реплики. Дори не мога да си спомня кой започна пръв. Не ми се иска да е започнал някой от нас. Но си мисля, че политиката трябва да е нещо друго”.

Дончев изрази надежда, че словесните престрелки ще спрат и напомни, че нито едно добро решение не е било взето по време на политически конфликт.

Вицепремиерът коментира и факта, че брат му Момчил Дончев заема висш пост в Община Габрово.

„Той не е назначен от мен. Нито зависи от бюджетни средства, отпускани от мен. Единственият начин темата с брат ми да не предизвиква вълнение е той да постъпи в манастир”, коментира вицепремиерът.

След като в понеделник Kонсултативният съвет за национална сигурност при президента се провали заради отсъствието на част от политическите лидери, Дончев коментира: „Далеч съм от мисълта, че някой би си позволил да провокира работата на Съвета или да му организира бойкот. Самата невъзможност на всички лидери да се съберат на една маса е обезпокоителна”.

Гледайте целия разговор във второто видео. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.