Отказва да работи в Америка, връща се у нас и оперира годишно стотици пациенти

Най-добрият сред най-добрите. От санитар до началник на клиниката по хирургия в Болница „Лозенец”. Отказва да работи в Америка, връща се у нас и оперира годишно стотици пациенти. С една цел – да помага. Запознайте се с доц. д-р Радосвет Горнев, който стана доктор на годината. С него се срещна екип на „Събуди се”. 

По темата

Той е първо поколение хирург, но трето поколение левскар. Вдъхновява се от светила в медицината като проф. Чирков и проф. Гайдарски.

„Хирургията не е самотно занимание – това е екипна работа”, казва той.

Както на времето, така и сега специализантите му са принудени да работят на две, на три места. Спомня си и неговата борба. Никога не си е помислял да се откаже, но сериозно се е замислял да емигрира. А поводи – много. Зад гърба си има десетки специализации в САЩ и Европа.

Двама от неговите ученици станаха млади лекари на годината. Рамо до рамо му асистират всеки ден. Прецизен с часовникарска точност. Запазва самообладание дори и тогава, когато оперира съпругата или баща си.

Бяга от рутината чрез пътешествия с най-близките си хора и бори стреса в добра компания, чаша твърд алкохол, класическа музика и чувство за хумор.

Репортер: Христиания Червенкова 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.