Това означава още време, прекарано на летището

Нови мерки за сигурност за полетите до САЩ. Администрацията на Доналд Тръмп нареди на авиокомпаниите да разпитват допълнително своите пътници. Това означава още време, прекарано на летището.

ОТВЕТЕН УДАР: Северна Корея се закани да сваля американски самолети

Промяната влиза в сила от 26 октомври и засяга всички 2100 полета до Съединените щати, превозващи над 325 хиляди пътници всеки ден.

Сега служителите на авиокомпаниите ще трябва да разпитват пътниците допълнително – от зоната за чекиране до момента преди качването на самия самолет. Те ще питат за багажа, държавите, които сме посетили преди това и целта на пътуването.

САЩ: Терористи готвят нов 11 септември

Освен това ще бъдат въведени допълнителни проверки на ръчния багаж преди качване в самолета, както и проверки на личните ни електронни устройства – телефони, таблети, лаптопи.

Много компании вече прилагат тези мерки, но те ще доведат до допълнително време, което ще е нужно да прекараме на летището.

"Тиранозавър" насочва самолетите на писта в САЩ (ВИДЕО)

Новите мерки идват след като през лятото американското разузнаване разкри, че терористите могат да внесат бомби на борда на самолета, скрити в лаптопи. Тогава администрацията на Тръмп забрани лаптопите да бъдат в ръчния багаж на пътниците, излитащи от 10 летище в Близкия изток докато не променят мерките си за сигурност. Те го направиха.

Сега всички ще трябва да се съобразяваме с новите изисквания за  летене до Съединените щати.

Кореспондент: Ясен Дараков

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.