Предполагаемата открадната сума е между 35 000 и 60 000 лева

Два банкомата бяха взривени в София тази нощ. Размерът на откраднатото още се уточнява. По първоначални данни сумата е между 35 000 и 60 000 лева. Щетите са за много повече. 

Отново взривиха банкомат в София, отмъкнаха 53 000 лева (ВИДЕО+СНИМКИ)

Между 3 и 4 през нощта съседите в блок 19 на столичния квартал „Левски В”, са събудени от трясък. 

И в ж.к. „Левски”, и в Банкя, банкоматите са взривени по еднакъв начин - с бутилка със сгъстен въздух. Непотвърдено засега, извършителите са същите, които преди по-малко от месец откраднаха 50 000 от банкомат в ж.к. „Дружба”, а преди това 90 000 от ж.к. „Младост”. Всеки път се избират устройства в помещения с 24-часов достъп. 

Разбиха банкомат, пари хвърчаха във въздуха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Навсякъде по света схемата е еднаква – маскирани мъже пълнят банкомат със сгъстен въздух. 60 секунди и  – готово. Обектът е взривен. Точно така са действали и в София. Само за един час тази нощ престъпниците са взривили два банкомата. Първият удар - в ж.к. „Левски” е бил успешен само на пръв поглед. Щетите са значителни. Загубите никакви – до парите в банкомата не са стигнали. 

На сол са станали и стъклата в банковия клон в Банкя. Втората мишена на обирджиите. Там щетите и по офиса на банката са по-големи. Пострадали няма, защото е 4 сутринта около банката не е имало никого, освен престъпниците. Тук печалбата е била солидна - около 30 000 лева 

Министърът на вътрешните работи коментира, че заподозрян има, но не уточни за кой от случаите. 

Откраднаха 115 000 лева от банкомат в Левски

Разследването по случая продължава.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.