Кои са останалите ключови ремонти на Столичната община?

"Дондуков" е най-тежкият булевард в ремонт, обясни в студиото на "Здравей, България" кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя коментира ключовите ремонти на Столичната община.

За колчетата пред НДК

Преди седмица в интернет бяха разпространени снимки на некачествено поставени колчета на спирката в подлеза на НДК. От фирмата-изпълнител, на която е поверена работата за подмяната, обясниха, че са използвани вече съществуващите дупки на старите колчета. Трябвало да се съобразят с гранитната настилка и нямало възможност да се направят нови дупки в една права. Още на следващия ден, след като и NOVA излъчи кадрите, започна ремонт на ремонта. И колчетата бяха подредени в права линия.

„Столична община е доказала, че контролът е изключително висок. Повторното поставяне на колчетата в подлеза на НДК, е поето от фирмата-изпълнител”, заяви в студиото на „Здравей, България” столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Новите колчета в подлеза на НДК: Криви и с разбити плочки (ВИДЕО+СНИМКИ)

За ремонта на "Дондуков"

„Бул. „Дондуков” е най-тежкият булевард в ремонт. Причината – проектът беше променян два пъти и то заради съгласуване с Министерството на културата. В началото не беше одобрен проекта от Министерството на културата - те ни принудиха вместо полагането на асфалтова настилка, да се запази паважната настилка. За вторият участък вече поискахме разрешение за асфалтова настилка и го получихме. Но това създаде доста проблеми в хода на изпълнението. Там обаче реконструкцията продължава, и всяка забележка се отстранява за сметка на изпълнителя”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пускат за движение части от столичния булевард "Дондуков"

За ремонта на "Шипченски проход: 

„Там, където има некачествено изпълнение, връщаме фирмите за преработка. Само за тротоара на бул. „Шипченски проход” ги върнахме 6 пъти, без това да е публично известно”, коментира кметът Йорданка Фандъкова.

РЕМОНТ НА РЕМОНТА: Пореден булевард в София ще се преасфалтира

За най-новото трасе за велосипеди на ул. „Г. С. Раковски”:

„Там има проблеми с тролейбусите, затова аз възложих да се махнат делинеаторите и да се сложат огледала, за да има по-голяма видимост”, коментира столичният кмет.

Проблемна велоалея предизвика задръствания в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

И добави: „До 20-и ноември трябва да бъде освободено и пуснато движението както на булевард „Дондуков”, така също и на бул. „Монтевидео” в участъка до Нов български университет. Това е изцяло нов булевард, който правим, четирилентов. Също така предстои да пуснем и разширението на бул. „Тодор Каблешков” до магазина на „Кауфланд”.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.