Преди години той е бил осъден условно на 3 години затвор заради документни престъпления

След разбиването на схемата за износ на животоспасяващи лекарства, единственият арестуван се изправи пред съда. Магистратите от Специализирания наказателен съд оставиха в ареста сочения за организатор на престъпната група Амир Хусеини, който е от сирийски произход.

Според съда, той не може да се укрие, но има шанс да извърши ново престъпление, ако излезе на своода

Държавата с мерки за ограничаване на паралелния износ на лекарства

Пред съда единственото, коета каза предполагаемият лидер на групата е, че иска да се прибере при децата си. Според адвоката му пък в десетките томове доказателства за престъпна група и незаконен експорт на лекарства няма. В дома и автомобила му не са намерени доказателства, които могат да послужат за доказване на тезата на обвинението. 

Преди години Амир Хусеини е бил осъден условно на 3 години затвор заради документни престъпления. Срещу него има и дела за данъчни престъпления. 

Разбиха банда за паралелен износ на животоспасяващи лекарства

Продължава разследването на схемата за износ на лекарства. Проверяват се 42 лица, 30 аптеки и 3 болници. Разпитани са фармацевти и други лица. Останалите шестима души, за които се смята, че са участвали в схемата, са на свобода срещу парични гаранции в размер на между 20 000 и 50 000 лева. 

Защитата на Амир Хусеини може да обжалва задържането му пред Апелативния специализиран съд. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.