Строителите ги няма, а хората не вярват, че някой ще им помогне

Цял блок в Бургас остана без покрив след некачествено саниране. Когато вали, в домовете на десетки семейства капе, гният им тапетите, дори падат полилеи. Как се е стигнало дотук?

ПРИЛЕПИ В БЛОКА: Кой зазида стотици животни при саниране в Бургас? (ВИДЕО)

Живеещите в блок №9 в бургаския квартал „Изгрев” се оплакват, че техният блок все още не е саниран. Санирането на блока им е започнало в края на месец септември. Фирмата, ангажирана за ремонта, е дошла и започнала да разпокрива изолацията с желанието да го ремонтира. Според хората, които живеят в блока обаче, покривът не е довършен, тече навсякъде. Пострадали са не само горните етажи, но и по-долните. Само два от осемте входа в момента са обградени от скеле.

НЕКАЧЕСТВЕНО САНИРАНЕ: С легени и чадър в спалнята (ВИДЕО)

„Живея на третия етаж. Тече при всеки дъжд. Обещаха ни, че ще работят по празниците, но никой не дойде. Нито един от входовете не е готов”, каза един от живеещите в блок №9.  

Посещение направили и представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Те обещали да предприемат мерки. Строителите обаче ги няма, а хората не вярват, че някой ще им помогне.

ЗАРАДИ САНИРАНЕТО: Българският въздух е станал по-чист

„Наясно сме с проблема, който имаме в този блок, и с неколкократните наводнявания на последните етажи. Направили сме протоколи за щети. Съгласно договора, строителят има ангажимента да отстрани щетите за негова сметка, за което ние ще следим. Хората ще бъдат обезщетени с ремонт на жилищата, в зависимост от това какви са щетите”, обеща инж. Веселина Цекова, представител на общината.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.