Според главния секретар на МВР намереното тяло отговаря на описанието на издирвания мъж

Приключиха огледите в района на Луково, където беше открито тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов.

В неделя, след широкомащабна операция, полицията откри тялото на мъж, за който се предполага, че е именно обвиненият за жестокото престъпление. Очаква се това да бъде потвърдено от съдебно-медицинска експертиза.

Според главния секретар на МВР Младен Маринов намереното тяло отговаря на описанието на издирвания мъж. Предполага се, че Росен Ангелов сам е сложил край на живота си. Не е ясно дали намереното до тялото оръжие е същото, с което е извършено убийството в новогодишната нощ.

МВР с разкрития за самоубийството на Росен Ангелов

Тялото на мъжа беше намерено на около 500 метра от къщата на Ангелов. Мъжът е държал пистолет в ръка. Имал е огнестрелна рана. Не се знае кога точно е сложил край на живота си. Той не е носил никакви вещи в себе си, само връхни дрехи и обувки. 

По думите на разследващите, оръжието, с което се е самоубил, е пистолет „Берета”. Припомняме, че в къщата му бяха намерени части от ръчни гранати и запалки за тях, а дворът му е бил превърнат в стрелбище. 

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър се е самоубил

„Според мен са събрани достатъчно доказателства, че това е убиецът. В къщата, която е обитавал през последните 6 месеца, са намерени негови дрехи, които са били напоени с кръвта на Кети – приятелката, която го е отхвърлила. Намерени са гилзи, които са идентични с гилзите от дома, в който е извършено шесторното убийство. Той е бил доста активен във Facebook. Ние открихме профила му, той има 80 приятелки и нито един приятел”, обясни в студиото на „Здравей, България” журналистът Слави Ангелов.

„Най-вероятно Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Но толкова противоречива информация ни се поднасяше от официални институции, че хората се объркаха и наистина не вярваха в това. Имаше две противоречиви версии – или човекът ще избяга и няма да го заловят, или ще го намерят мъртъв, както и стана впоследствие”, коментира преподавателят по сигурност проф. Николай Радулов.

ОЩЕ СТАТИИ ПО ТЕМАТА: 

Тежка бронирана техника влезе в Луково

Записки за последния парламентарен вот - в тефтера до трупа на Кети Кюхова (ВИДЕО)

Къщата, в която се е самонастанил Росен Ангелов в село Луково

Откриха 5 трупа в къща в Нови Искър (ВИДЕО)

Майката на убития Боби: Никой не е търсил Росен, не вярвам той да е виновен

ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е убиецът (ВИДЕО)

Защо 9 години убиецът от Нови Искър е бил на свобода? (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.