Тялото на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър беше открито във вила в Луково

Намереното тяло във вила в Луково отговаря на описанието на Росен Ангелов, МВР чака експертизата да потвърди, че е той. Това стана ясно на брифинг, даден от главния секретар на МВР Младен Маринов.

ВСИЧКО ЗА ЗЛОВЕЩОТО ШЕСТОРНО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК

„Планирахме широкомащабна операция в района, където имаше данни, че е живеело лицето Росен Ангелов. Блокирахме възможно по-голям район, за да може той да бъде притиснат и да не се придвижва свободно", заяви Маринов.

Тежка бронирана техника влезе в Луково

"В рамките на тази блокада извършвахме претърсване дом по дом в района, както и в цялата вилна зона на Луково. В операцията участваха сили на Българската армия, на МВР, на военна полиция. Около 14:00 ч. днес при поредното претърсване на изоставена къща, е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице.

Записки за последния парламентарен вот - в тефтера до трупа на Кети Кюхова (ВИДЕО)

Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта”, заяви Маринов.

Не е ясно и дали намереното оръжие е същото, с което е извършено шесторното убийство в Нови Искър. 

Къщата, в която се е самонастанил Росен Ангелов в село Луково

И допълни, че може да се предполага, че е лицето, което се издирва, но експертизите трябва да го потвърдят.

„Разследването по шесторното убийство продължава", каза още главният секретар на МВР.

Откриха 5 трупа в къща в Нови Искър (ВИДЕО)

Росен Ангелов беше обявен за издирване след шесторното убийство в Нови Искър. На 2 януари в къща в града бяха открити 5 трупа. Жертвите на „касапницата” са Неделчо Юнаков, 20-годишният му син Георги, 16-годишната му доведена дъщеря Нанси, 18-годишният й приятел, както и бабата на момичето. Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им.

Майката на убития Боби: Никой не е търсил Росен, не вярвам той да е виновен

Майката на момичето и жена на Неделчо Юнаков - Кети Кюхова беше обявена за издирване. На следващия ден и нейното тяло беше намерено в кладенец край Нови Искър.

ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е убиецът (ВИДЕО)

Аутопсиите показаха, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен и контролен изстрел.

Защо 9 години убиецът от Нови Искър е бил на свобода? (ВИДЕО)

За шесторното убийство полицията започна да издирва Росен Ангелов, който в миналото е имал интимна връзка с Кети Кюхова. Полицията смята, че именно това е причината за шесторното убийство. 

Според последната информация на МВР Ангелов е работил като общ работник в автосервиз и в железария, но не е имал трайна месторабота.

Ангелов има три ефективни присъди още от 1984 г. за кражби. Втората през 1999 г. за изнасилване. През 2002 е пуснат предсрочно. През 2009 е осъден за блудство с 12-годишно дете. Тази присъда е задочна, защото така и не е заловен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.