Аутопсиите показват и как точно са извършени убийствата, съобщи шефът на Националното следствие Борислав Сарафов

ДНК анализ доказва, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. Той е действал сам и не е имал съучастник. Това заяви шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов на брифинг в Съдебната палата.

Кметът на Луково: В къщата, в която живял Росен Ангелов, е имало човек доскоро (СНИМКИ)

„Аутопсиите на телата показват, че всеки един от тях е бил убит с по няколко изстрела, като в главата на всеки е извършен по един контролен изстрел“, обясни Сарафов. По неговите думи прякорът му е „горският човек“. Имал е интимна връзка с Кети, която е продължила около 6 месеца преди убийството. Смята се, че то не е било планирано предварително и Ангелов е действал импулсивно, тъй като се почувствал отхвърлен от Кети. Все още обаче не е ясно дали това е единственият мотив за убийството. 

Продължава издирването на въоръжен и опасен мъж след шесторното убийство в Нови Искър

Росен Ангелов има три присъди. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, а третата присъда е за това, че в село Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. За това престъпление е осъден на осем години затвор. Той обаче не е изтърпял наказанието си, защото се е укрил. През 2009 г. е обявен за общодържавно издирване. 

От години службите у нас се опитват да го намерят, но не успяват. Мъжът живеел без документи, без собствено жилище и ясен адрес. Придвижвал се е основно пеша през гори и планини. Живеел в къщата над село Луково, около която в момента тече операция по издирването му. Самият Ангелов разказвал на хората, че преди години бил член и участвал във френския легион, където бил обучаван във военна тактика. Тази информация обаче все още не е официално потвърдена. Психопрофилът показва, че Росен Ангелов е лукав, хитър, силно интелигентен и много конфликтен човек. След като излязъл от затвора се сдобил с незаконно оръжие и сериозни боеприпаси. В къщата му са намерени ръчни гранати. Според полицията и в момента той е въоръжен и опасен.

Мотивът на извършителя на убийството е личен и е свързан с интимни отношения и връзка с Кети Кюхова”, поясни от своя страна главният секретар на МВР Младен Маринов.

Ангелов я убил в гората, докато разхожда кучето. Той я причакал и застрелял в гръб, след което изхвърлял тялото в кладенеца, където бе намерено от полицията. След това се преоблякъл, върнал се в къщата и застрелял членовете на семейството й.

Чака се резултат от още много експертизи. По отношение на издирване на извършителя по разпореждане на премиера Бойко Борисов са включени всички сили, включително и на българската армия. Информацията за извършителя е, че той е изключително опасен, склонен е към насилствени действия, най-вероятно е въоръжен.

По време на огледите са открити части от ръчни гранати, запалки за тях, търсел е да се снабди с огнестрелно оръжие. С оглед на сигурността на населението около място, където последно е засечен, е наситено с полицейски сили. Включени са сили и средства на „Гранична полиция“. Има тежка бронирана техника в района на село Луковит.

По думите на Младен Маринов Росен Ангелов е имал преднина, защото деянието е извършено на 31 декември през нощта, а на 2 януари са били открити телата. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.