49-годишният бизнесмен беше прострелян смъртоносно тази сутрин

49-годишният бизнесмен Петър Христов беше убит тази сутрин в столичния квартал "Манастирски ливади". 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА ВИЖТЕ ТУК

Тежкото престъпление беше извършено пред офиса на компанията за млечни продукти "Лактима". 

Кой е Петър Христов? 

Петър Христов е роден на 17 ноември 1968 г. в Силистра, израснал е в Самоводене, припомня сп. "Мениджър". Възпитаник е на средното сержантско военно училище в Горна Оряховица и на Висшето военно училище във Велико Търново. Завършил е пълния курс на обучение със степен магистър по финанси в Свищовската стопанска академия.  През 2008 г. е удостоен с наградата „Велико Търново” за принос в развитието на града, а през 2009 г. - с на приза „Дарител“ на Националното сдружение на общините. Семеен,  има дъщеря и син. 

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНИЯ РАЗСТРЕЛ ЧЕТЕТЕ ТУК

Петър Христов е в Съвета на директорите и е един от хората, които представляват холдинга „Пропъртис Мениджмънт Груп”, става ясно от Търговския регистър. Холдингът обединява дружества от хранително-вкусовата промишленост, инфраструктурата, строителството, туризма, eфинансови и консултанстски компании и е собственик на "Лактима" ЕАД. 

През 2013 година Петър Христов е издигнат от три организации на ГЕРБ за кандидат за депутат, но той си прави отвод като казва, че ще е по-полезен като бизнесмен.

Той е и един от основните спонсори за лечението на Мануела Горсова, младото момиче, което пострада тежко, след като шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки го блъсна на пътя. 

През 2014 година Петър Христов получава от името на "Лактима" ЕАД специален приз „Скритото добро“ от Столична община. Причината - компанията участва в много инициативи на общината, активно подпомага благотворителната кампания „Нека бъдем по-добри“, а почти всички нейни служители в София са били доброволци при организирането на Фестивала за поп и рок музика в София. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.