"С гордост и самочувствие поемаме отговорността на председател на Съвета на ЕС 2018", добави тя

„За мен е изключителна чест да ви посрещна на официалното откриване на първото българско председателство на ЕС. За нас, българите, присъединяването към Европейския съюз преди 11 години беше една сбъдната мечта. И благодаря на всички, които са работели усилено, за да достигнем до този исторически момент”, заяви министърът на европейското председателство Лиляна Павлова.

Официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в снимки

ТЪРЖЕСТВЕНО: България застава начело на ЕС (НА ЖИВО)

„С гордост и самочувствие поемаме отговорността на председател на Съвета на ЕС 2018. Ние, българите, вярвяме в доброто, вярваме в доброто утре. Имаме волята, енергията и решимостта да работим за него заедно с вас”, добави Павлова.

СОФИЯ Е БЛОКИРАНА: Европейският елит под охрана у нас

По думите й България има какво да даде на Европа от нашата богата култура, история, традиции, фолклор, изкуство до иновациите, технологиите, знанията и таланта на българите.

Дигитална изложба посреща делегатите от европредседателството (ВИДЕО)

„Нашата древна култура събира най-доброто от всички цивилизации, преминали през земитени. Историята ни е научила да бъдем толерантни, гостоприемни и диалогични. Така сме се съхранили 13 века. Така вярваме, че ще се запази и просперира Европейският съюз, а не като се делим на малки и големи, на богати и бедни, а само чрез обединението на това, което ни сближава. Затова вярваме в посланието на българското председателство: „Съединението прави силата”, каза още министър Лиляна Павлова. 

НА ЖИВО: Дават официален старт на българското председателство на ЕС

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.