Георги Милков разказва за уникалната стратегия "Риц"

„Най-скъпият затвор в света!” С тази щампа хотел „Риц” в Рияд си запази място в историята, след като близо три месеца в него бяха държани стотици висши държавни служители, министри и дори принцове от саудитското кралско семейство.

ГНЯВ В ИНТЕРНЕТ: Къде държат арестуваните саудистки принцове? (ГАЛЕРИЯ)

След като върнаха общо 106 милиарда долара, всички бяха освободени и този месец хотелът отново отвори врати за гости. Журналистът Георги Милков разказа в "Здравей, България" за петзвездния затвор за принцове и милиардери в Саудитска Арабия. Преди броени дни той се завърна от това място, за което целият свят говореше.

Пуснаха част от задържаните за корупция в Саудитска Арабия

Той каза, че този случай ще влезе в историята като „стратегията Риц”.

„Този хубав, прекрасен хотел за около три месеца спря да функционира и стана дом на около 200 принцове, министри и висши държавни служители – всякакви хора обвинени в корупция”, разказва Милков.

Преместиха задържаните саудитски принцове от луксозния хотел в затвора

След продължило 2 години разследване властите поканили обвиняемите в хотела и ги призовали да върнат парите на държавата. В противен случай опцията им била директно да отидат в затвора.

Противно на повечето предположения, че подобни мерки могат да отблъснат инвеститорите и бизнесмените, Милков разказа, че в момента в Саудитска Арабия „бизнес се прави по правилата”, което действа като стимул.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.