Сред задържаните има известни в криминалните среди у нас имена

Петима души са задържани след преследване с полицията и отряд "Кобра" заради взривен банкомат през изминалата нощ в София.Инцидентът е станал на бул. „Рожен” в квартал „Илиянци”. Устройството е било в цветарски магазин. Сигнал е подаден в полицията около 5:15 часа.

ОЩЕ СНИМКИ НА ЗАДЪРЖАНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Полицията е причакала извършителите, които са се опитали да избягат. След преследване те са арестувани в Ихтиман около 7.00 часа на метри от дома на един от петимата арестувани.

Крадци разбиха магазин с джип и отмъкнаха банкомат (ВИДЕО)

Всички са с богато криминално минало. По информация на NOVA един от задържаните е Иван Янински-Шумахера – известен автокрадец, който през 2017 г., отново след гонка с полицията, беше задържан на автомагистрала „Хемус”.

Сред арестуваните е и Николай Лъвчийски-Лъвчето, който живее в Ихтиман.

„Търсим парите, защото все още не знаем колко точно е открадната сума. Не са от най-големите престъпници, но е добре, че ги хванахме”, коментира вътрешният министър Валентин Радев.

Банкоматът е взривен около 5 часа сутринта. Собственикът на магазина, в който е било поставено устройството, разбира за случилото се от охранителна фирма. 

СЛЕД ПРЕСЛЕДВАНЕ: Задържаха двама, издирвани за взривове на банкомати

Взривиха банкомат в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

За момента не е ясна точната взета сума от петимата мъже. По информация на NOVA в устройството не е имало много пари. Разследването по случая продължава. 

Петимата са задържени за срок от 24 часа. В събота ще стане ясно дали гози срок ще бъде увеличен на 72 часа. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.