Според Москва положението в Източна Гута е "напълно стабилизирано"

Президентът на Русия Владимир Путин изрази днес надежда здравият разум да надделее в сегашната сложна международна обстановка, предадоха ТАСС и БТА.

"Наистина положението в света не може да не предизвиква безпокойство. Обстановката в света става все по-хаотична. Все пак, въпреки това се надяваме, че здравият разум в края на краищата ще надделее и международните отношения ще навлязат в конструктивно русло, цялата световна система ще стане по-стабилна и прогнозируема", каза руският президент на предавана по телевизията тържествена церемония по връчване на акредитивните писма от чуждестранни посланици.

Сирия: Заплахата от удари на САЩ е безразсъдна ескалация

Покрай все по-напрегнатата обстановка в Сирия, свързана с предполагаемата атака с химическо оръжие в град Дума, днес руски генерал заяви, че положението в бившия сирийски опозиционен бастион Източна Гута е "напълно стабилизирано". "Положението в Източна Гута е напълно стабилизирано, бежанците непрекъснато се връщат там, където са живели. Към днешна дата около 60 000 души се завърнаха в домовете си ", каза генерал-лейтенант Виктор Познихир на брифинг в Москва.

Тръмп към Русия: Пригответе се, ракетите идват!

Той добави, че организацията за гражданска защита „Белите каски“ е организирала атаката с химически оръжия в Дума, която доведе до призиви за намесата на Запада.

Захарова: "Умните ракети" трябва да летят срещу терористи

"Действайки като терористична организация, противните „Бели каски "за пореден път поставиха за камерите" химическа атака" срещу цивилните от Дума“, каза генерал Познихир.

С какви военни сили действа Русия в Сирия?

По неговите думи от утре руска военна полиция ще бъде разположена в Дума, „за осигуряване на законност и ред, както и за организиране на помощ за местното население“.

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.