Какво ще се случи с един от най-големите столични райони?

Нови сътресения в столичния район „Младост”. Кой ще заеме кметския пост след оставката на временния кмет на квартала и продължава ли хаоса в общината?

Временният кмет на "Младост" подаде оставка

Оставка във Фейсбук и община без кмет. Владимир Клисуров, който беше посочен за заместник на арестуваната Десислава Иванчева, заяви в социалните мрежи, че няма да си „цапа ръцете” с подписи за строителство и затова ще се оттегли. Клидуров посочи за свой заместник Румен Русев.

„Не е вярно това, че съм съгласна Русев да заеме поста”, каза Десислава Иванчева.

Русев е назначен именно от арестуваната кметица. Пред NOVA каза, че до ареста й работели в синхрон.

ВЪПРЕКИ ИЗРЯДНИ ДОКУМЕНТИ: Още бавят строеж на 6-етажен блок в "Младост"

„Аз също бих я попитал след време защо постъпваш по този начин. Нямам логично обяснение за себе си”, каза Русев. Ако заеме поста, той ще трябва да се захване с документацията забавена от двуседмичното безвластие в кметството.

„Горе има 200 преписки. Действително забавяне има, но за забавяне на преписка се носи административно наказание, не ти слагат белезниците”, подчерта зам.-кметът.

Оставиха за постоянно в ареста Десислава Иванчева

„Идва инвеститорът и казва „какво мога да направя, за да се задейства преписката. И г-жа Иванчева казва „Можеш да купиш пейки, защото всички пейки в района са счупени, пенсионерите искат пейки пред блоковете. Имаш площадка пред твоя блок, ми вземете я поправете тая площадка. Вие изсипахте 15 тона чакъл, 15 тона бетон и я съсипахте, ми вземете я оправете тая площадка. Това са били разговорите и аз съм присъствал и я подкрепям.”

След ареста на шефката си, заместник-кметът вече е по-внимателен.

„Отварям си багажника преди да се кача в колата. Проверявам дали е празен, така както съм го оставил, защото  колата ми седи пред блока”, казва той.

Избраха Владимир Клисуров за временен кмет на "Младост" (ВИДЕО)

Оставката на изпълняващия длъжността кмет на „Младост” все още остава само в социалните мрежи. На „Московска” 33 оставка на хартия не са виждали.

„За мен е твърде екзотична практиката да си подаваш оставка по Facebook. Aко той иска да напусне, да избяга от отговорност , да дезертира, той би трябвало да си подаде оставката пред човека, който го е избрал”, каза председателят на СОС Елен Герджиков.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.