Пред Президенството беше издигнато знамето на Европейския съюз

Тържества за Деня на Европа. Знамето на Евросъюза беше издигнато пред президентството на специална церемония в присъствието на държавния глава Румен Радев и министри от кабинета.

Празникът ще бъде отбелязан и с най-голямото досега 3D мапинг шоу в България. Тази вечер върху фасадата на Министерския съвет ще бъде прожектиран спектакъл, който разказва за европейското културно наследство.

Русия чества Деня на победата (СНИМКИ)

Бъдещето на обединена Европа беше във фокуса и на форум в Софийския университет. Граждани разговаряха с еврокомисаря Мария Габриел, с министъра за европредседателството - Лиляна Павлова и с евродепутата Искра Михайлова.

Безсмъртният полк шества в 49 града на България

„2018 година е важна година и е годината, в която обсъждаме бъдещето на Европа и европейския бюджет. Вече излезе проектът на многогодишна финасова рамка и се радвам, че в него виждаме трите неща, които България отстояваше - запазване на традиционните политики като кохезионната политика, сближаването, регионалната и селскостопанската политика, визията за бъдещето, за разширяването, за това съюзът да е солидарен и отворен, както и въпросът за новите предизвикателства - тероризъм, миграция, климатични промени”, заяви министър Лиляна Павлова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.