„Цветовете на традициите“ представя изкуствата на Азия

Борисовата градина се превърна в сцена на най-пъстрия фестивал. „Цветовете на традициите“ представя изкуствата на най-големия континент на Земята - Азия. Фестивалът бе открит от президента Румен Радев.

СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

„Азиатските страни са естествен партньор на България, защото ние сме техният мост към Европа. Континентът е люлка на древни цивилизации, които със своите културни постижения привличат вниманието на Европа от стари времена. Многообразието от обичаи, традиции и постижения в изкуството и особено във философията на азиатските народи будят възхищение”, посочи Радев.

Според него регионът се е превърнал в ключов фактор за световния икономически растеж и влияе все по-силно върху динамиката на международните процеси.

„В Азия са разположени глобални политически фактори и стратегически партньори на Европейския съюз. Регионът има нарастващо значение за световната политика, икономика и финанси. Има значение за установяването на мир и стабилност, за борбата с тероризма и справянето с климатичните промени”, каза още държавният глава.

За финал на думите си Румен Радев и представители на 12-те азиатски държави пуснаха във въздуха 30 бели гълъба като символ на любовта и приятелството между държавите.

Събитието е организирано по инициатива на Индонезийското посолство в България заедно с още 12 дипломатически представителства – на Китай, Филипини, Пакистан, Палестина, Виетнам, Република Корея, Саудитска Арабия, Индия, Тайланд, Япония, Монголия и Иран.

Музикални, театрални, кулинарни и танцови изпълнения, работилници, мода, изкуство и още над 50 магнетични преживявания са част от богатата програма на фестивала. Освен представяне на културата и традициите на държавите, събитието е посветено и на благородна кауза – приемните семейства, които фондация „За Нашите Деца“ подкрепя. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.