Педофилът остава в ареста

Съдът остави в ареста 33 –годишният мъж, обвинен в блудство с първокласнички.  Какво се е променило в училището след инцидента? Според съда, Валентин е с чисто съдебно минало и постоянен адрес, на който живее с болната си майка - затова наличие на реална опасност от укриване няма. Въпреки това обаче Асенов остана в ареста. Основният мотив за това решение - има достатъчно доказателства, че доставчикът на хляб е извършил престъплението, в което е обвинен.

Мъж нападна деца в училище в София (ВИДЕО)

В столичното 17-о училище се влиза само с пропуск. И така е отдавна. Валентин Асенов имал такъв, защото доставял хляб в училището.

„От няколко месеца, но не сме имали сигнали. Но не доставя само в нашето училище”, заяви директорът Антон Тонев. Нищо, според  директора,  не подсказвало, че Валентин може да блудства с деца. Според обвинението, това се случило на 17 май, когато доставчикът се затворил с две първокласнички в тоалетната. Сестра му заяви, че Валентин е невинен.

ФБР ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Арестуваха сериен педофил (ВИДЕО)

„Брат ми по време на работа е отишъл по малка нужда. Децата може да са го видели да влиза. Един чичко и са се уплашили”, заяви тя. 

По информация на NOVA камерите се вижда как Валентин отива в тоалетната, първокласничките го следват, а той затваря вратата. А след инцидента в училището вече има и нови правила. След случилото се доставчиците влизат през задния вход, така че да нямат достъп до учениците. Продуктите пък  доставят в специални сервизни помещения. Директорът обясни, че единственото изключение са доставчиците на сладолед, но те ходели с охрана. А следващата стъпка - от училището ще правят регистър на всички доставчици.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.