Това е второто искане за сваляне на кабинета „Борисов” 3

БСП внесе втория вот на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов. Този път темата е "Провал на кабинета в политиката за сигурност". Под мотивите стоят подписите на 80-те народни представители на социалистите. След внасянето им от ДПС обявиха, че ще  подкрепят вота.

БСП и ГЕРБ в сблъсък за вота на недоверие заради сигурността

„Министерският съвет е длъжен да осигури общественият ред и сигурността в Република България. Очевидно е за всички и за всеки, че това правителство не се справя с това свое задължение. Поради това правителството на Бойко Борисов е опасно за българските граждани, то е вредно и трябва да си ходи. Увеличава се битовата престъпност. Увеличават се неразкритите убийства. Доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично”, заяви депутатът Елена Йончева.

„Това за мен са ирационални, метафизични аргументи... Защото да кажеш "няма доверие", е абстракция. Това не може да се премери. Трябва да се отхвърли този вот. Страната и обществото нямат полза от падане на правителството”, каза от своя страна Волен Сидеров.

„Темата е актуална. Радваме се, че БСП стигнаха до нея 6 месеца по-късно. Ние ще гласуваме против кабинета. От първия ден сме против тази коалиция и против този кабинет. Този кабинет и тази коалиция са вредни за страната”, заяви и Йордан Цонев от ДПС.

„Ние не си играем на празен пиар. Това е основното в този вот, БСП да покаже, че е жива, че мъждука, че я има. Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, аз към днешна дата не виждам, затова към днешна дата ви казвам, че няма да го подкрепим”, намеси се и лидерът на „ВОЛЯ” Веселин Марешки.

„Показват една устойчивост в поведението си - преди европредседателството да се иска вот на недоверие, така и с приключването да се иска вот на недоверие. Смятаме, че този вот е абсолютно неуместен. Той не кореспондира с очакването на хората за създаването на криза и смяна на правителството”, разкритикува опозицията председателят на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов.

Репортер: Лора Инджова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.