Причината - 70-годишният доцент Стефан Нейков изнудвал съпругата му

Побой до смърт в Пловдив. Жертвата е 70-годишен доцент от Земеделския колеж в Пловдив. Водещата версия за престъплението  - невзети изпити и сексуален тормоз.

70-годишният доцент Стефан Нейков е пребит с бухалка на безлюдно място извън града. Според прокуратурата е нападнат е в момент, когато изнудвал 32-годишна студентка за пари и интимна близост, в замяна на което обещал да уреди изпитите и завършването й.

„Малко по-късно на мястото е пристигнал и нейният съпруг, който с дървена бейзболна бухалка е нанесъл побой, множество удари в тялото крайниците и един от ударите попаднал и в главата на възрастния мъж”, обясни Галин Гавраилов, зам.- окръжен прокурор на Пловдив.

След побоя го качили в автомобила си. Откарали го до Пловдив и го напъхали в неговата кола, паркирана до Военната болница в града. Минути по-късно преподавателят умира от нараняванията. Открит е към 21.30 снощи от случайни граждани.

„Хора от блока са звъняли на телефон 112. Човекът е бил в безпомощно състояние”, обяснява Димитър Попчев.

Доцент Стефан Нейков е дългогодишен служител в Института по растителни генетични ресурси в Садово.

Убиха преподавател от Аграрния университет в Пловдив

„Скромен човек беше, добър. Старши научен беше станал. Пенсионира се и нямаме контакти. Идваше много рядко”, разказва Ангел Тодоров от Института по растителни генетични ресурси, Садово.

За кратко доцентът преподавал във Висшето училище по агробизнес, но бил уволнен не само защото студентите не го харесвали, а и заради сигнали, че им искал подкупи.

„Имаше момент, в който изпращахме студенти във Великобритания на стаж и бях подочул, че той се опитва да помага на някои студенти за изпращането им. И най-вероятно това е причината да го освободим толкова бързо”, обясни проф. Димитър Димитров - ректор на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите Пловдив.

Според разследващите, това не е бил първият случай на доцента за изнудване и сексуален тормоз на студентки.

42-годишният мъж, който е пребил доцента, е задържан и му е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.