Очаква се той да бъде изграден до края на 2019 г.

София ще има общински аквапарк. Комплексът с басейни с минерална вода ще бъде изграден в парка "Възраждане". Това означава, че паркът ще бъде разширен с още 25 декара за отдих.

„Очаквам всички процедури да приключат до края на тази година и най-късно другата да започне строителството”, коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Опасни ли са водните пързалки у нас?

Строителството ще отнеме 10 месеца, като до края на 2019 г. ще можем да се разхлаждаме в първия общински аквапарк. В комплекса ще има три басейна на открито. Един от тях ще е специално пригоден за бебета. Предвидени са и три водни пързалки, една от които ще бъде с три успоредни улея.

Предвидено е водните атракциони да се посещават от над 500 души. Ще можем да се глезим и в спа център със закрит минерален басейн с 6 коридора.

Няма държавна институция, която да проверява аквапарковете

„При всички случаи атракционите ще имат такси-билети, но цените ще са достъпни за хората. Няма нищо безплатно, все пак става въпрос за огромни инвестиции. Този парк ще струва над 9 милиона лева”, добави кметът на София Йорданка Фандъкова.

За почитателите на отдиха и хубавата книга, общината е предвидила 130 нови пейки.

Кметството обещава и нови 5 детски площадки, зони за пикник, две чешми с минерална вода, над 400 нови дървета, 15 хиляди храсти и цветя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.